perjantai 3. helmikuuta 2012

QR-koodi kotitehtävä

Kuuntelin viime elokuun eTourism-seminaarissa www.facebook.com/#!/events/249391271746319/
ihmeissäni, kun Jarmo Tanskanen puhui aiheesta "Kuinka hyödynnän QR -koodeja matkailupalveluissa?" QR-koodin sovellusmahdollisuudet  matkailuissa ovat moninaiset.Sen avulla voidaan mm. antaa tietoa erilaisista reiteistä ja tarjouksista. Tärkeää muistettava asia mobiilipalveluja tarjotessa on Wifi-yhteys. Esitystä kuunnellessa ajattelin, että vain tosi nörtit pystyvät tekemään tuollaisia juttuja. Ilokseni huomasin, että myös vähän vähemmän nörtit voivat oppia käyttämään QR-koodia :)!

QR-koodin testaus

Testasimme vuodenvaihteessa Savonlinnassa, miten venäläismatkailijat käyttävät QR-koodia. Savonlinnassa paikallislehti Itä-Savo julkaisee kaksi kertaa vuodessa venäjänkielistä Gazeta-lehteä, jota jaetaan laajalti seudulla venäläismatkailijoille sekä majoituspaikoissa että kaupoissa. Laitoimme vuodenvaihteen Gazetaan OR-koodin, joka ohjasi lukijan Savonlinnan Seudun Matkailun Landing page-sivulle. Kollegani Nita (suoritti sähköisen liiketoiminnan opinnot viime vuonna Haaga-Heliassa) opetti minulle Landing page-sivun teon, ja QR-koodin kirjoittamisen. Koodin tekeminen oli yllättävän helppoa qrme-ohjelmalla. http://qrme.co.uk/ Google Analytic-tilasto kertoi, että Gazeta lehdestä ohjautui 16 kävijää nettisivulle.

Tulevaisuuden suunnitelmia QR-koodin käyttöön
Nyt olisi mielenkiintoista laittaa QR-koodi myös tämän vuoden lehtiin, ja seurata kasvavatko QR-koodin käyttäjät miten nopeasti. Venäjällä älypuhelinten myynti kasvaa huimaa vauhtia, joten voisi olettaa, että myös QR-koodin käyttö kasvaa. Mutta tärkein pointti on se, että markkinoinnissa ei pidä tyytyä pelkkiin oletuksiin. Tarkka seuranta luo pohjan kaikille markkinointitoimenpiteille!
 

5 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen testi ja todella mielenkiintoista olisi kuulla miten qr-koodien käyttö kasvaa kun seuraavan kerran testaatte.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Annakaisa! Kiva, jos juttu kiinnosti! Itsekin odotan innolla, miten tämä QR-asiaa etenee..

      Poista
    2. Jep, mäkin haluan kuulla ko. testin tulokset. Tosin niitä pitäisi sitten verrata myös muuhun ko. viestin tuloksiin, jotta tietäisi ovatko ne tehokkaita vai eivät.

      Poista
  2. Tämä oli tosiaan mielenkiintoinen juttu, ihan konkreettinen testi tuosta QR-koodin käytöstä. Sinänsä tuo määrä ei vielä suurelta kuulostanut.. Tosi mielenkiintoista olisi tietää muuttuuko kävijämäärä jos laitatte sen myös tämän vuoden lehteen. Mihin kohtaan muuten tuo QR-koodi oli lehdessä sijoitettu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Satu! Määrä on kyllä pieni, mutta seurataan, miten QR-koodin käyttö etenee. Linkki sähköiseen lehteen on tässä: http://www.ita-savo.fi/teemat/elehti/talvi_gazeta_2011/index.html#

      Poista